Uvjeti i pravila poslovanja

Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje Wondeck internet prodavaonice na području Europske unije.

Korištenje

Usluge Wodeck Internet prodavaonice (kupnja uz uslugu dostave putem Wondeck Internet prodavaonice, kupnja sa uslugom preuzimanja u poslovnici „PickUp“ putem Wondeck Internet prodavaonice) dostupne su na internetskim stranicama www.wondeck.com, dalje u tekstu Wondeck Internet prodavaonica. Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem Wondeck Internet prodavaonice korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila. Iako Wondeck nastoji pružiti najbolju moguću ponudu usluga, Wondeck ne može grarantirati da će usluge na Wondeck Internet prodavaonici odgovarati potrebama svakog korisnika.

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u Wondeck Internet prodavaonici.

Izjava o prodavatelju

KAJ TRIBAŠ d.o.o.
Registriran: Trgovački sud u Zagrebu, broj 081253644
MBS: 081253644
OIB: 64284717528
Temeljni kapital: 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Žiro račun: HR12 2360 0001 1028 4844 4, Zagrebačka banka d.d.

Osnivači/članovi društva

Zaviša Host
Anna Maria Latinčić
Hrvoje Vjenceslav Mišetić
Tomislav Blago Mišetić

Osobe ovlaštene za zastupanje

Anna Maria Latinčić, direktor, zastupa društvo pojedinačno i samostalno

Sjedište:

Draškovićeva 40
10.000 Zagreb
Hrvatska
Tel: +385 99 212 6787

U daljnjem tekstu Wondeck.

Cijene

Cijene su izražene u kunama (HRK) i u njima je uračunat PDV. Cijene mogu biti ažurirane više puta dnevno te se može dogoditi.  Wondeck zadržava pravo bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude. Iznimno u situacijama ukoliko je došlo do greške pri utvrđivanju cijene Wondeck može odbiti isporučiti takvu narudžbu. Cijena za svaki proizvod utvrđuje se pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Cijena za isti proizvod može se razlikovati u odnosu na vrstu plaćanja. U tom slučaju, na svakoj pojedinačnoj stranici proizvoda navedene su sve važeće cijene u odnosu na različite vrste plaćanja.

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne na Wondeck Internet prodavaonici.

Slike i opisi

Wondeck pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Zaštita podataka

Tajnost podataka zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i Wondeck stranica.

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem Wondeck Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, reklamacija/povrat robe.

Registracija

Kako bi se korisnik registrirao na Wondeck Internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti Wondeck na e-mail adresu: webshop@wondeck.com

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Dodaj u košaricu“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate (Checkout proces). Po primitku narudžbe Wondeck šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu kojom se korisnik registrirao.

Ukoliko korisnik ne primi takvu obavijest treba se prijaviti na Wondeck Internet prodavaonicu, provjeriti jesu li u košarici proizvodi koje je naručio te ponoviti Checkout proces.

Wondeck obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode Wondeck nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na Wondeck Internet prodavaonici nisu obvezujuće.

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web shopu ili telefonski na tel.: 099 212 6787.  Wondeck dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima, iznimno samo za neka mjesta i subotom uz nadoplatu od strane kupca, koji iznos se Web shop administrator telefonski dogovora s kupcem. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem Wondeck Internet trgovine obavlja kurirska služba GLS, ili ponekad Wondeck vlastitim dostavnim vozilima. Za sve narudžbe koje se dostavljaju putem službe GLS, GLS šalje SMS poruku sa brojem pošiljke. Dostava je moguća isti ili idući dan od dana narudžbe (samo za područje Grada Zagreba i bliže okolice), a uobičajeno u roku od jednog do tri radna dana od dana potvrde narudžbe. Iznos dostave je različit za različite proizvode, a može se vidjeti u detaljnom opisu proizvoda. Ukoliko se u narudžbi nalazi više proizvoda, naplaćuje se samo najskuplji iznos dostave za jedan proizvod iz košarice (vrijedi samo za dostave na području Hrvatske). Dostava se kod izrade narudžbe automatski uračunava u cijenu te je istaknuta na ponudi. Wondeck dostavlja proizvode i u sve ostale članice EU. Za ostale članice EU trošak dostave izračunava se naknadno nakon kreirane narudžbe.

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera – koje je isti vratio Wondeck Internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) Wondeck ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. Wondeck zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Zamjene, reklamacije i povrat proizvoda i prigovori

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Wondeck Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača.

U slučaju povrata robe napominje se kako je sukladno članku 77. stavak 5 – Zakona o zaštiti potrošača, potrošač odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

U obliku Informativnog obrasca o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji (korisnici ga mogu pronaći ovdje), navode se prava i obveze potrošača, kao i obveze i prava trgovca u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Sukladno čl.10. stavak.3. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu dostaviti u pisanom obliku:

  • putem pošte na adresu: KAJ TRIBAŠ d.o.o., Rudolfa Kolaka 12, Zagreb
  • na e-mail adresu: komentari@wondeck.com

Kaj tribaš d.o.o. se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Potrošač treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: ime, prezime, adresu ili e-mail

Povrat uplate

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu Kaj tribaš d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku,  a najkasnije u roku  14 dana  od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Wondeck Internet prodavaonice je zaštićen. Wondeck ostvaruje jedinstveno pravo na korištenje predmetnog sadržaja. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Wondeck Internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati Wondeck te za to dobiti pisano odobrenje.

Dostupnost Wodeck.com Internet prodavaonice

Pristup na internetske stranice Wondeck Internet prodavaonice (https://www.wondeck.com) ponekad može biti otežan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Način plaćanja

Načini plaćanja za narudžbe robe putem web shopa:

JEDNOKRATNO PLAĆANJE
Plaćanje po dostavi gotovinom – uz dostavu se plaća i naknada za plaćanje po dostavi od 5 kn.
Diners, Mastercard, Maestro, Visa karticama svih banaka.
Revolut
Uplata po ponudi – internet bankarstvom, uplatnicom u banci ili virmanom.

Plaćanje po ponudi

Ukoliko korisnik kupnju želi obaviti plaćanjem po ponudi, narudžbu može kreirati putem web shopa i odabrati opciju plaćanja – uplatnica/virman.

Nakon što korisnik odabere proizvode koje želi naručiti te potvrdi narudžbu, povratno na e-mail adresu dobit će ponudu s točnim iznosom za uplatu. Narudžbu će provjeriti web shop administrator te kontaktirati korisnika. Ukoliko su naručeni proizvodi raspoloživi web shop administrator ih rezervira do evidencije uplate. Roba se šalje nakon što uplata bude vidljiva na računu Wondeck (provjerava i obrađuje web shop administrator).

Plaćanje po dostavi:

Uslugu plaćanja po dostavi (pouzećem) Wondeck nudi za područje cijele Hrvatske, osim određenih područja u kojima nije dostupna usluga dostave GLS dostavne službe.

Za mjesta izvan Zagreba i bliže okolice način plaćanja u slučaju plaćanja robe po dostavi je isključivo gotovina. Kod opcije plaćanje po dostavi GLS naplaćuje dodatnu naknadu za plaćanje robe po dostavi u iznosu od 5 kn s uključenim pdv-om.

Sudski sporovi

Sjedište tvrtke Kaj Tribaš d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Općim uvjetima poslovanja ili u vezi s njihovim provođenjem, te poslovnim odnosima sa Kaj Tribaš d.o.o., u nadležnosti suda u Zagrebu.